17 věcí, které jsou na běhání prostě TOP!

Ahoj čtenáři. Hlásím se Vám po.... už ani nevím jak dlouhý době. Každopádně jsem zpět a hnedka Vám přináším další dávku vtipnosti pro dnešní den. Námět na tento článek mě napadl právě při mém tréninku a řekla jsem si, že by Vás mohl jak trochu pobavit, tak vlastně uvést do reality, jak to s tím běháním vlastně je. Takže se pohodlně usaďte a pročtěte si 17 věcí, které jsou na běhání prostě TOP!

(zdroj: zde)

1.Máte celou zoologickou na dlani bez vstupenky
Ano. Kdo běhá po lesích tak to zná. Občas nějaká srnka, přeběhne před Vámi přes cestu králík, nebo slyšíte, jak si pár ptáčků štěbetá mezi stromy. Nádhera. Já jen čekám kdy potkám divočáka. Mám dojem,že v tu chvíli trhnu rekord v půlmaratonu.

2. Máte během jednoho běhu fanoušků a podpory od cizích lidí, jako nikdy doposud od všech známých
Když běžíte bez sluchátek, modlíte se, abyste po cestě nepotkali bandu kluků sedících si v lese a popíjejících pivo, nebo páreček na procházce. Ať je to jak chce, vyslechnete si své - "Ještě přidej, to dáš!", nebo "Kolik už máš za sebou?", nebo "Ty jsi rychlejší než vítr holka". Ze začátku Vás to třeba štve, po těch letech Vás to možná začne i nabíjet. Jediné, na co se v tu chvíli dokážete ale přemoct je lehké mávnutí ruky, protože kdybyste jim čistou náhodou chtěli odpovědět, stejně by Vám prd rozuměli.

3. Nohy jako Schwarzenegger a zadek jako Kardashian bez minuty v posilovně.....
však za hodiny na trati. No řekněme si, pevný zadeček bez celulitidy, neklepající se stehna pevná jak kámen. Bude Vás to rozhodně bavit..... Než přijde podzim. A Vy si půjdete koupit kalhoty... který Vám prostě trochu nebudou. I s tím se musí běžkyně smířit. Ale ten zadek stojí za to. FAKT!

4. Pokecáte si s cizími lidmi o jejich psech.....
Ponejvíc teda mluví jen oni. A to když na Vás hulákají "ON NEKOUŠE", přitom se jejich mazlíček k Vám hrne s výskokem do náruče a cenícími zuby. 

5. Můžete si dovolit nějakou tu prasárničku
Brambůrky, čokolády atd. To všechno pro Vás tak nějak s příchodem sportovních výkonů automaticky skončilo. Když ale občas ujedete na něčem fááákt sladkým a fááákt dobrým, svět se nezboří. On se teda vlastně nezboří ani když neběháte..... ale třeba nebudete mít takový výčitky.

6. Naučíte se plánovat svůj den do minuty
Chodit denně běhat 8-10km chce nějakou tu hoďku čas. Než se pořádně protáhnete, po běhání vysprchujete a namícháte si shake svého oblíbeného proteinu, uteče to jako voda. Ale Vy jste prostě dokonalá žena/muž a chcete vyhovět všem. I všem Vaším plánům. Takže plánujete a přesně víte, kdy máte čas na běhání a kdy na ostatní věci.

7. Po každém zvládnutém kilometru si přijdete jak Zátopek....
než se teda podíváte na stopky. Pak přemýšlíte, zdali jste se nenarodili vlastně v hlemýždí rodině.

8. Zjistíte, že dokážete překonat všechny překážky.....
třeba větvě po cestě, nebo kaluž plnou bláta. Naučíte se skok daleký, vymotávat si mouchy z vlasů, nebo třeba odkopávat kamínky po cestě jako Messi.

9. Naučíte se pořádně a pravidelně pít.
Při každém běhu totiž vypotíte snad i slzy z oka.

10. Svět se pro Vás stane jeden velký kapesník a kyblík na plivance.
Ano, je to nechutný. Zeptejte se ale všech běžců, který z nich si nosí speciální balíček papírových kapesníčků. A když není kam? Odplivnete si prostě ne cestu.

11. Můžete mít naplno v sluchátkách svoje trapný songy
A taky si u toho můžete představovat, že právě běžíte ve videoklipu. Ikdyž já si spíš představuji jen jedno. PROBOHA KDY UŽ BUDE KONEC TOHO KOPCE!

12. Pořídíte si všechny možný doplňky stravy
A taky je budete cpát ostatním. Protože jsou prostě nejlepší a pomáhají Vám k regeneraci!

13. Sportovní obchody se stanou Vaším druhým domovem.
A to i pro Vaši neustále brečící peněženku. Protože tyhle legíny se Vám hodí k botám a tahle bunda zase ke kraťasům. Stejně Vám to po pár kilometrech bude jedno. Zjistíte, že by bylo fajn běhat bez oblečení.

14. Zjistíte, že vlastně nejste tak úplně z cukru
Naučíte se běhat v dešti. Ono totiž venku občas prší... a občas bohužel nečekaně. A než doběhnete domů, tak uschnete.

15. Uvědomíte si, proč se sportovkyně moc nelíčí.....
a pak chodíte odlíčené i na nákup. Zjistíte, že bez makeupu vlastně nejste tak úplně nemožná a že Vás stejně půlka města viděla takhle běžet. Takže, kvůli návštěvě sámošky už to nehrotíte.

16) Potykáte si i s vlastním dědou.....
ze záčátku trochu trapas. Potkáváte běžce a oni na Vás s radostí houknou AHOJ. Slušnost je samozřejmě odpovědět. Než jsem běžela se svým klukem, zdravila jsem DOBRÝ DEN.... ano, omlouvám se, vážně jsem nevěděla, že se sportovci takhle zdraví.

17. Běh se stane součástí Vašeho života....
a to pro Vás a pro Vaše nejvěrnější fandy. Pro ty, kteří na Vás čekají za cílovkou půlmaratonu a skákají radostí, když jí proběhnete. Zatímco Vy se sháníte po banánu a půllitrovce matonky.


Tento článek prosím berte jako recesi. Chtěla jsem Vám takhle při středě zvednout náladu a hlavně Vás obohatit o poznatky, které za ty léta běhání už znám. Mějte se fajn! Vaše Ellie 

Komentáře

  1. Suprově napsaný článek a ač jsem běžec začátečník, již jsem některé body zažila na vlastní kůži. Už se těším na další.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky